Działamy
Wpływ religii na sposób odżywiania się ludzi
Symbolika CHLEBA w Biblii
Rozmnażanie CHLEBA
Mięso koszerne oznacza czyste
Rozdział mięsa i mleka w kuchni żydowskiej
Kuchnie w innych krajach
Stosunek Arabów do słodyczy
POŻYWIENIE CODZIENNE
Religie wykluczjące mięso w diecie
Na rzecz tolerancji i pokoju – warsztaty kulinarne w ZSP w Libuszy
Warsztaty,,Kuchnie świata”-spotkanie z kuchnią węgierską
O sensie dialogu międzyreligijnego
Kulinarne tradycje wielkanocne na świecie
Tradycyjny polski stół wielkanocny
KULINARNE ZAKAZY
Na szabatowym stole
Kuchnia żydowska - prosta i pożywna
WYWIAD Z BABCIĄ ZOSIĄ NA TEMAT TRADYCJI KULINARNYCH W NASZYM DOMU RODZINNYM
ZAKORZENIENI W KULTURZE ŚLĄSKIEJ
Zapoznanie z kuchniami świata
TRADYCJE KULINARNE NASZEGO REGIONU
Powrót do kulinarnych korzeni regionu
Czy istnieje coś takiego jak typowa polska kuchnia?
Zwyczaje kulinarne we współczesnej kulturze rosyjskiej
Spotkanie podsumowujące realizację projektu "Oblicza Dialogu"