Najszybsze wegetariańskie danie po indyjsku
Składniki:
mrożona mieszanka warzyw na patelnię 450 gram
mrożony zielony groszek 150 gram
kurkuma 1 łyżkę
garam masala 2 i pół łyżki
sól do smaku
śmietana 18% lekko kwaszona 3 łyżeczki
masło klarowane 2 łyżki
Na rozgrzaną patelnię dodajemy mieszankę warzyw, następnie dodajemy masło klarowane. Wymieszać i dodać przyprawy. Można delikatnie podlać wodą, aby przyprawy lepiej się rozprowadziły. Po 4 minutach mieszania i podgrzewania na małym ogniu, dodajemy śmietanę oraz sól. Podawać z chlebem indyjskim.
Przepis na potrawę oraz film instruktażowy otrzymaliśmy dzięki uprzejmości pochodzącego z Indii Virena Bhandari, który mieszka w naszym kraju i łączy w swojej pasji kulinarnej przepisy indyjskie z polskimi.
(www.facebook.com/VirenGotuje).