Najszybsze wegetariańskie danie po indyjsku

Składniki:
mrożona mieszanka warzyw na patelnię  450 gram
mrożony zielony groszek 150 gram
kurkuma 1 łyżkę
garam masala  2 i pół łyżki
sól do smaku
śmietana 18% lekko kwaszona  3 łyżeczki
masło klarowane 2 łyżki

Na rozgrzaną patelnię dodajemy mieszankę warzyw, następnie dodajemy masło klarowane. Wymieszać i dodać przyprawy. Można delikatnie podlać wodą, aby przyprawy lepiej się rozprowadziły. Po 4 minutach mieszania i podgrzewania na małym ogniu, dodajemy śmietanę oraz sól. Podawać z chlebem indyjskim.

 

 

 



Przepis na potrawę oraz film instruktażowy otrzymaliśmy dzięki uprzejmości pochodzącego z Indii Virena Bhandari, który mieszka w naszym kraju i łączy w swojej pasji kulinarnej przepisy indyjskie z polskimi.
(www.facebook.com/VirenGotuje).