Działamy
Podsumowanie działań Projektu Młody Asyż - Światowy Dzień Słodkości
Biscotti
Brigadeiro
Biryani z kurczakiem
Fiagiles galletas
Duńskie batoniki
Makaroniki francuskie
Scone
Thong muan
Vaniljekranse
Smażone banany
Keema samosa
WÅ‚oskie ravioli
BÅ‚ahowieszczenije Prieswiatoj Bohorodicy (Zwiastowanie Bogurodzicy)
Potrawy wielkanocne
Wielkanocne rogaliki z niespodziankÄ…
Ukraiński chołodeć
Syberyjskie pielmieni
Teriyaki
Murgh Makhani
Naan
Pascha rosyjska
Syrniki z jagodami
Maslenica
Bejgli i węgierskie Boże Narodzenie
Dzień Dziękczynienia
Tarte tatin
Biber dolmasi
Didžkukuliai, czyli litewskie kartacze z mięsem
Panettone i włoskie Boże Narodzenie
Rolada orzechowa po ordubadzku
Boże Narodzenie na Ukrainie
Rosyjska gęś bożonarodzeniowa
Badrijani nigvzit
Prosfora
Szawuot
Sukkot
Nasza gazetka
Gruzińskie chinkali
Gyūdon
Rösti
Boże Narodzenie w Etiopii
Wielkotygodniowe torrijas de leche
Maulid an-Nabi, czyli święto Urodzin Proroka
Zapiekane ogórki kiszone
Purim
Hummus
Pesach
Rosz ha-Szana
Rigó Jancsi
Eid al-Adha
Peruwiańskie sanguito
Chaczapuri adżaruli
Panes de muertos i meksykańskie Święto Zmarłych
Panamskie suspiros
Brazylijskie kibe
Eid al-Fitr
Brownie
Harcha
Shorba Adas
Ramadan w Maroku
Krachel
Tureckie pide
Kung Pao
Golonka po bawarsku
Mango sticky rice, Khao niao mamuang
Dim Sum na Chiński Nowy Rok
Briwats z keftą i ryżowym vermicelli
Churros con chocolate
Karniyarik
Baba ghanoush
Szawarma z kurczaka
Turecka baklawa
Chapssalddeok na chińskie Święto Zmarłych - Qingming
Dosa
Kurczak Satay
Nasi goreng
Frikadelle
Mahalabiya
Chlebek z tahini
Słodki przysmak Kraju Kwitnącej Wiśni
Ciasto Basbousa
Shakshouka z chlebkiem arabskim
Manakeesh-e z za’atarem
Sałatka Tabbouleh
Chanuka
Czulent żydowski na święto Szabat
Cymes z miodem
Rajbrockie bułeczki i kiermasz na rzecz chorego dziecka